Elektrische fiets wint populariteit in België

Steeds meer Belgen kopen een elektrische fiets. Jaarlijks worden er duizenden exemplaren verkocht en dat aantal zal blijven toenemen. In Europa is de elektrische fiets ook bezig met een duidelijke opmars er worden jaarlijks meer dan een miljoen e-fietsen verkocht. En deze sector is dan ook een ongelooflijke groeisector, met veel werkgelegenheid. In vergelijking met andere landen is België in verhouding zelf koploper als het gaat om verkochte elektrische fietsen.

Waarom is een elektrische fiets zo handig?
Een elektrische fiets heeft duidelijk veel voordelen. Ten eerste is het een stuk relaxter dan een gewone fiets. Je hoeft immers niet veel moeite te doen om je te verplaatsen. Het enige wat je dient te doen is meetrappen. Zonder al te veel inspanning hoef je dit te doen en de fiets beweegt zich al voort. Het voordeel is dat je zo niet snel moe zult worden en met de fiets wel flinke afstanden kunt overbruggen. Ideaal voor oudere mensen die het conditioneel niet aankunnen om bijvoorbeeld een tocht te maken van 40 kilometer, maar het nu wel kunnen omdat ze een elektrische fiets hebben.

Het is uiteraard wel belangrijk om een elektrische fiets goed op te laden, want als je de fiets niet goed hebt opgeladen is de kans groot dat je halverwege je fietstocht met een lege accu zit en dan zul je alsnog zelf moeten fietsen. Voor oudere mensen met een verminderde conditie is dat behoorlijk vervelend. Voordat je een fietstochtje gaat maken is het dus belangrijk om goed naar de accu te kijken. Vooral in België is een elektrische fiets handig. Dit land telt talloze heuvels en het landschap is er redelijk glooiend. Het is dus soms best zwaar om met een normale fiets een fietstocht te maken. Je hebt een flinke conditie nodig om niet heel bezweet weer huiswaarts te keren.

Kosten
Een elektrische fiets is helaas niet heel goedkoop. Voor zo’n fiets betaal je wel een kleine duizend euro en sommige exemplaren zijn wel 2000 tot 3000 euro. We raden je ook aan om een nieuw exemplaar te kopen, zodat je niet telkens met je elektrische fiets naar een monteur om deze te laten repareren.